Twinkle | Digital Commerce

Picnic voor het eerst naar Noord-Brabant

2018-04-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

De herkenbare elektrische wagentjes van Picnic zijn binnenkort ook in Noord-Brabant te bewonderen. De bezorgdienst rolt uit naar Breda en Tilburg.

Met de Brabantse steden verspreidt Picnic zijn bezorgnetwerk naar het zuiden van het land. In één klap beschikken 185.000 nieuwe huishoudens over de boodschappendienstdienst.

Vanaf vandaag kunnen Brabanders de applicatie downloaden en zich inschrijven. Per mei zullen de eerste karakteristieke wagentjes hun weg vinden in de tweede en derde stad van Noord-Brabant. 'Al sinds de start in 2015 is er veel belangstelling voor Picnic van huishoudens in Brabant, waardoor we besloten hebebn in twee steden tegelijk van start te gaan', vertelt mede-oprichter Michiel Muller.

Personeel nodig

Picnic start in Tilburg met vijftien bezorgwagentjes en veertig bezorgers. In Breda gaan tien bezorgwagentjes en dertig bezorgers van start. In de maanden daarop moeten in totaal 80 wagentjes en 250 bezorgers in de steden actief zijn. De dienst is inmiddels begonnen met het aannemen van personeel in de steden.

Over de grens

Picnic, winnaar van de Shopping Award Levenmiddelen & Persoonlijke verzorging, test momenteel onder de naam 'Sprinter Supermarkt' in Duitsland. In de regio rondom Dusseldorf is de bezorgdienst inmiddels begonnen met de bediening van het volledige pilotgebied.