Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats stelt vraagprijs voor

2018-04-11
1000563
  • [nieuws]
  • 0:58

Consumenten die op Marktplaats een advertentie willen plaatsen, krijgen vanaf nu hulp bij het bepalen van een vraagprijs.

Marktplaats introduceert een tool, genaamd 'Prijsinformatie', die de vraagprijs van vergelijkbare producten analyseert en een voorstel doet. 

Veel verkopers lieten aan Marktplaats merken dat zij, bij het bepalen van de vraagprijs van een nieuwe advertentie, eerst op zoek gaan naar vergelijkbare advertenties om zich te oriënteren op de prijs. Om deze stap te voorkomen, toont Marktplaats direct de gemiddelde prijsklasse. De tool is beschikbaar voor het grootste deel van de doelgroepen van het online handelsplatform.

Gelijk oversteken

Marktplaats startte vorig jaar een dienst om zowel kopers als verkopers meer zekerheid te bieden. Met 'Gelijk Oversteken' fungeert het online betaalplatform als tussenstation voor betalingen. De eerste zeven dagen nadat een koper betaalt voor een product, blijft de transactie op de derdenrekening. Wanneer de koper de ontvangst bevestigt, wordt het bedrag naar de verkoper overgemaakt. 

De komst van de dienst is mogelijk doordat Marktplaats eerder vorig jaar iDeal als betaaloptie introduceerde.