Twinkle | Digital Commerce

Asos' halfjaaromzet ruim boven miljard

2018-04-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Modeketen Asos heeft in de afgelopen zes maanden een omzet geboekt van ruim 1,3 miljard euro. Dat is bijna een derde meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de omzet net boven het miljard kwam.

Vooral de omzet buiten zijn thuismarkt Groot-Brittanië droeg bij aan de omzetstijging. In zijn internationale markten steeg de omzet van het bedrijf met 31 procent naar ruim 822 miljoen euro.

Sitebezoeken

In totaal werden vorig jaar bijna dertig miljoen bestellingen geplaatst op de online modewinkel. Een groei van 28 procent. Het aantal sitebezoeken steeg naar boven het miljard. Niet eerder werd de site van het bedrijf in een half jaar tijd zo vaak bezocht. 'Onze klantbetrokkenheid wordt steeds sterker. Naast onze versnelde investering in onze distributie en logistiek, zetten we een volgende stap om de nummer één voor fashion liefhebbende twintigers te worden', vertelt ceo Nick Beighton. 

Eerder werd al bekend dat Asos in de laatste vier maanden van 2017 30 procent meer omzet had behaald. In die periode zette het bedrijf 1,2 miljard euro om. In 2016 was dat nog ruim 710 miljoen.