Twinkle | Digital Commerce

Hubo en Multimate starten online verkoop

2018-04-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:27

Hubo en Multimate maken deze maand hun entree in online verkoop in ons land. Beide doe-het-zelf-formules hebben een winkelfunctie met check-out en bezorgoptie toegevoegd aan hun websites.

Het lijkt de een-na-laatste stap voor een definitieve duik in e-commerce: een groot deel van het assortiment lijkt op het moment van schrijven nog niet beschikbaar voor het online winkelmandje van gebruikers. Bij sitebezoek verzoeken Hubo en Multimate de consument een winkellocatie in de buurt op te geven; op basis daarvan tonen de webshops, ingebouwd in de bestaande website, het beschikbare aanbod.

Omnichannel platform

DGN Retail, dat de twee doe-het-zelf-zusjes in Nederland bestiert en onderdeel is van Euretco, meldde een jaar geleden aan Twinkle dat de winkelautomatisering en website geïntegreerd zouden worden tot één omnichannel platform, 'waardoor er mogelijkheden ontstaan om te starten met e-commerce'; dat nieuwe product lijkt nu klaar voor de markt. In België 

Kopers die er voor honderd euro of meer online bestellen, krijgen hun levering gratis thuisbezorgd; ook biedt het nieuwe platform een click-and-collect-functie.

Doe-het-zelf online

Het is voor het eerst dat Hubo online verkoopt; Multimate opende in 2013 een aantal afhaalpunten voor online orders, maar trok die functionaliteit later weer in. Op de online markt in de doe-het-zelf-branche komen Hubo en Multimate onder meer concurrenten Intergamma en Praxis tegen; zij zijn al jarenlang actief in e-commerce. Begin dit jaar liet Intergamma weten miljoenen uit te trekken voor zijn online activiteiten; Formido, dat in de toekomst verdergaat onder de vlag van kluszuster Praxis, sleept op internet inmiddels een omzet binnen die gelijk staat aan 'enkele fysieke filialen'. Hornbach ontsloot begin vorig jaar zijn gehele assortiment voor de online shopper.