Twinkle | Digital Commerce

Hubo lanceert Belgische webwinkel

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Hubo lanceert over enkele maanden een eigen webwinkel in België. Komend najaar start de klusketen de online verkoop van zijn assortiment en gaat orders niet zelf verzenden, maar vanuit zijn leveranciers. 

Dat zegt ceo Erwin van Osta in het Vlaamse dagblad De Tijd. In een interview geeft hij aan dat de keten werkt aan een nieuw platform met een model 'dat uniek is in België en Europa': Hubo verzorgt de marketing, de leveranciers zijn verantwoordelijk voor de logistiek. Het verzenden vanuit leveranciers gebeurt ook bij grote spelers als Amazon, Alibaba en Bol.com. Van Osta: 'Je kunt stellen dat ik HuBol.com wil oprichten'.

Omnichannelplatform in Nederland
In Nederland vallen Hubo en Multimate onder Euretco. 'De websites van beide doe-het-zelf formules zijn in februari compleet vernieuwd en sluiten naadloos aan bij de toekomstvisie van Hubo en Multimate: "zorgeloos genieten van je leefomgeving",' meldt een woordvoerder aan Twinkle. 'Hubo en Multimate gaan niet voor de grootste winkel, maar voor een klusoplossing op maat. Op de website staat de klus centraal met hieraan gekoppeld assortiment, advies en dienstverlening. De winkelautomatisering en website worden in 2017 geïntegreerd tot één omnichannelplatform, waardoor er mogelijkheden ontstaan om te starten met e-commerce.'