Twinkle | Digital Commerce

DHL bouwt 's lands grootste e-commerce dc

2018-04-09
1042586
  • 1:28

Vervoerder DHL start dit jaar nog met de bouw van het grootste e-commerce distributiecentrum van Nederland. Het centrum verwerkt straks zo'n half miljoen pakketjes per dag.

Als locatie van het nieuwe centrum, dat zo'n 85 miljoen euro kost en op een perceel van 90.000 m2 wordt gebouwd, heeft DHL gekozen voor Zaltbommel. Vanuit daar geldt het nieuw te bouwen centrum als één van de centrale hubs van de vervoerder. In het gebouw worden straks zowel nationale als international zendingen verwerkt en afgevoerd naar de 150 depots verspreid over Nederland.

Duurzaam

Volgens DHL wordt het sorteercentrum het eerste dat volledig gasloos is. Daarnaast is het gebouw voorzien van voldoende zonnepannelen waardoor het zichzelf voorziet van electriciteit. Ook moeten de pannelen electrische bestelauto's en vrachtwagens opladen. 'DHL heeft zichzelf ten doel gesteld om zijn CO2 uitstoot met 50 procent te hebben gereduceerd in 2025 en in 2050 zelfs helemaal emissievrij te opereren. Dat betekent voor ons in Nederland dat we de groenste bezorger willen zijn', aldus Wouter van Benten, ceo DHL Parcel Benelux.

Uitbreiding

De vervoerder heeft op dit moment vijftien sorteercentra in Nederland en zes in België. Daarnaast heeft DHL 150 lokale depots en 2.000 servicepunten. Naast de vestiging in Zaltbommel opent DHL dit jaar nog een sorteercentrum in Amsterdam, die zo'n 35 miljoen euro kost. Ook in Groot-Brittanië, Noord- en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië opende het bedrijf recent distributiecentra.

E-commerce platform

DHL rolde recent een internationaal e-commerce fulfilmentplatform uit. Op dat platform moeten webwinkeliers eenvoudig toegang krijgen tot een netwerk van fulfilmentcenters en geïntegreerde DHL-services. Het platform moet het voor webwinkeliers eenvoudiger maken om zich op internationale markten te ontwikkelen.