Twinkle | Digital Commerce

Online focus BCC werpt zijn vruchten af

2018-04-23
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Electronicawinkel BCC heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een flinke online omzetgroei geboekt. Dat meldt moederbedrijf Fnac Darty, dat verder geen cijfers noemt.

De hernieuwde marketingstrategie, die vorig jaar werd gestart, zorgt voornamelijk voor de online omzetgroei van het bedrijf.

Benelux

Samen met de winkels in België boekte BCC een omzet van 231 miljoen euro. een omzetgroei van 4.2 procent. Bij onze zuiderburen hielp vooral de stijgende verkoop van witgoed aan de omzetgroei. In Nederland groeide de omzet vooral dankzij het transformatieplan dat vorig jaar werd aangekondigd. Sinds de invoering van dat plan zijn al enkele vestigingen van de electronicaketen gesloten. 

Herstellen

Het herstelplan dat BCC er weer bovenop moet helpen, richt zich voornamelijk op het creëren van meer acties en aanbiedingen. Fnac investeert 'enkele miljoenen' in het transformatieplan voor de kwakkelende keten. Ook verlegt het Franse bedrijf de focus bij BCC meer op de online verkoop, omdat het wil profiteren van BCC's ervaring op dat gebied. 'De trends op internet zijn in Nederland eerder zichtbaar dan in Frankrijk en België', verklaarde directeur Herman Bramer eerder aan het Financieele Dagblad.