Twinkle | Digital Commerce

Veel aandacht voor online in herstelplan BCC

2017-05-28
1677943
  • [nieuws]
  • 1:12

BCC moet dit jaar weer gezond worden, met name door een verdere focus op internetverkoop. Dat wil Fnac, eigenaar van BCC-moederbedrijf Darty. Het Franse bedrijf komt met een ‘herstelplan’ voor de al jaren kwakkelende elektronicaketen.

Naast Expert is BCC nog de enige elektronicaketen in de Nederlandse winkelstraat. Het bedrijf noteert al vier jaar verliezen, waardoor kredietverzekeraar Atradius de verzekering zou hebben opgezegd. Dit wakkerde geruchten aan over een aankomende ondergang van BCC.

Gezondheid
BCC-directeur Herman Bramer drukt deze geruchten nu de kop in door te melden dat Fnac ‘miljoenen’ steekt het ‘herstellen’ van zijn bedrijf. ‘We gaan niet in op geruchten’, zegt hij tegen het Financieele Dagblad. ‘Dit jaar is het gezond krijgen van BCC de eerste focus’.

Herstelplan
Het zogenoemde herstelplan richt zich op het creëren van meer aanbiedingen en acties. Ook investeert Fnac volgens Bramer meer in online verkoop, omdat het Franse bedrijf wil profiteren van BCC’s ervaring op dit gebied. ‘De trends op internet zijn in Nederland eerder zichtbaar dan in Frankrijk en België’, vertelt hij.

Magazijnstoring
Het zat BCC de afgelopen twee jaar niet mee op het gebied van online verkoop. Het bedrijf is lang bezig geweest om de magazijnstoring in 2015 te boven te komen. De fout gelopen vernieuwing van het logistiek systeem leidde uiteindelijk tot een schade van 3,5 miljoen euro in de jaarcijfers.