Twinkle | Digital Commerce

Picnic bezorgt zeven dagen per week

2018-04-23
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Picnic brengt nu ook boodschappen op zondag bij zijn klanten thuis. Het bedrijf is naar eigen zeggen de enige supermarkt die zeven dag per week de boodschappen gratis thuisbrengt.

De online supermarkt testte de afgelopen maanden de zondagbezorging in Utrecht, Ede en Veenendaal. Na een succesvolle proef worden daar nu de steden: Leiden, Zoetermeer, Den Haag, Delft en Almere aan toegevoegd. Een uitrol naar de rest van de actieve steden volgt snel. 

'Tijdens de pilot werd al snel duidelijk dat klanten bezorging op zondag heel fijn vinden. Ze kunnen op die manier aan de nieuwe week beginnen met de weekboodschappen al in huis', benadrukt mede-oprichter Michel Mulder. 

Uitbreiding

Picnic is ondertussen bezig zijn dienst verder uit te breiden in Nederland. Onlangs kondigde het aan in de Noord-Brabantse steden Breda en Tilburg te bezorgen. Hierdoor beschikken 185.000 nieuwe huishoudens over de dienst. Picnic heeft ondertussen meer dan 100.000 klanten. 

De grens over

De online super is sinds enkele weken ook in het buitenland actief. Onder de naam 'Sprinter Supermarkt' deed de super in de regio rondom Düsseldorf een pilot. Inmiddels is die testfase succesvol afgerond en bezorgt Picnic ook in die regio. 'We kijken ernaar uit om ook Duitse huishoudens blij te maken met onze service', zei Muller daar destijds over.