Twinkle | Digital Commerce

La Redoute opent dit jaar fysieke winkels in België

2018-03-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Online modeverkoper La Redoute is dit jaar nog van plan om één of twee winkels te openen in België. Dat meldt directeur Maison en Décoration, Retail en b2b Sandrine Guichard in een interview aan Gondola.

Het e-commercebedrijf ziet België als een land met veel potentie waar design en mode heel hoog aangeschreven staan. 'Het is een belangrijke markt voor ons: het staat in onze top zes qua omzet', vertelt Guichard. La Redoute ziet in steden als Antwerpen en Brussel een ideale plek om in de loop van dit jaar fysieke winkels te openen. 

La Redoute opende in 2015 zijn eerste kledingwinkel in Frankrijk en heeft inmiddels elf shops in dat land. Voor de zomer komen daar nog drie nieuwe winkels bij. Deze winkels bestaan uit verschillende concepten: de La Redoute Interieur winkels en winkels die het luxere merk AMPM verkopen.

Overname

De e-tailer, voorheen een dochteronderneming van Kering, werd in 2014 overgenomen voor een symbolisch bedrag van één euro. Kering pompte 315 euro in La Redoute voor onder andere de vernieuwing van het logistiek systeem.