Twinkle | Digital Commerce

La Redoute overgenomen door eigen ceo

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

La Redoute, dochteronderneming van Kering, wordt overgenomen door zijn ceo Nathalie Balla en Eric Courteille, cfo van Redcats. Het Franse postorderbedrijf balanceerde op de rand van faillissement dankzij onenigheid over het schrappen van banen bij het bedrijf.

Het verliesleidende La Redoute stond al geruime tijd in de etalage van zijn moederbedrijf Kering, voorheen bekend als PPR. In november vorig jaar was Kering met drie potentiële overnamepartijen in gesprek die La Redoute graag wilden ‘moderniseren’.

Eén euro
Uiteindelijk zijn Balla en Courteille - die niet tot de drie eerder genoemde partijen behoorden - gekozen om La Redoute nieuw leven in te blazen. Zij betalen Kering een symbolisch bedrag van één euro, terwijl Kering 315 euro in La Redoute pompt voor onder andere de vernieuwing van het logistiek systeem. Ook behoort het zusterbedrijf van La Redoute, Relais Colis, tot de overnamebuit.

Banen schrappen
In eerste instantie ging de Franse vakbond Confédération française démocratique du travail (CFDT) niet akkoord met de overname, omdat bij La Redoute 1.178 van de 3.437 banen geschrapt worden. Bij Relais Colis zijn dat er 172 van de 569. Afgelopen maandag, op de dag van Kering's ultimatum voor zijn investeringen, tekende CFDT het akkoord toch, waardoor La Redoute nu veilig is gesteld van faillissement.

De voormalige postorderaar noteerde afgelopen jaar een verlies van ongeveer 50 miljoen euro bij een omzet van zo'n 1,1 miljard euro.