Twinkle | Digital Commerce

Grootaandeelhouder neemt La Redoute volledig over

2022-03-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De Franse retailgroep Galeries Lafayette, bekend van de gelijknamige warenhuisketen, neemt alle aandelen van e-commerce platform La Redoute over. De groep had al 51 procent van de aandelen in bezit.

Galeries Lafayette is al ruim vier jaar aandeelhouder van La Redoute en kiest er nu dus voor om dat aandeel uit te breiden. Met de complete overname van het bedrijf komt er ook een einde aan het directeurschap van Nathalie Balla en Eric Courteille, die sinds 2014 aan het roer stonden van het bedrijf. Zij hebben aangegeven op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Philippe Berlan is de nieuwe ceo.

‘We zijn trots op de vooruitgang die we hebben geboekt in de afgelopen vier jaar’, reageert Philippe Houzé, voorzitter van de Galeries Lafayette group. ‘We zijn ook erg blij dat Philippe Berlan de nieuwe ceo van La Redoute wordt. Zijn uitstekende kennis van het bedrijf, dat hij actief heeft helpen transformeren, zal een waardevolle troef zijn terwijl we het traject van dit toonaangevende Franse e-commercebedrijf de komende jaren willen behouden.’

Het is niet bekend hoeveel Galeries Lafayette voor de volledige overname heeft neergelegd.