Twinkle | Digital Commerce

‘Meerderheid Tweede Kamer voor uitstel emissievrije zones voor ondernemers tot 2029’

2024-10-22
1000562
  • 0:57

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van de VVD om de komst van de emissievrije zones voor ondernemers uit te stellen tot 2029.

Dat schrijft RTL Nieuws, dat een rondgang deed onder de verschillende partijen. Volgens de VVD komen verschillende ondernemers door de komst van de emissievrije zones in de problemen. ‘Ondernemers zitten met hun handen in het haar vanwege de plannen. Ze moeten opeens een andere auto kopen. En dat kost heel veel geld. Dat willen we de ondernemers echt niet aandoen’, aldus VVD-kamerlid Hester Veldman, die de motie indiende.

Coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben in het Hoofdlijnenakkoord al afgesproken om te kijken hoe de komst van de zero emissiezones kan worden uitgesteld. Ook de SGP, JA21, FVD en DENK steunen het voorstel.

Vorige week ging het ook al over de mogelijke uitstel. Toen was nog niet duidelijk of deze er daadwerkelijk zou komen, en welk jaar het dan wel zou worden ingevoerd. Door de rondgang van RTL Nieuws is daar een stukje meer duidelijkheid over gekomen.