Twinkle | Digital Commerce

Sam's Club: gratis levering voor Plus-leden

2018-02-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Sam's Club, de dochteronderneming van supermarktketen Walmart, levert '95 procent' van zijn producten voortaan gratis aan zijn Plus-leden.

Alleen leden kunnen kopen bij Sam's Club, genoteerd in de top 10 van grote Amerikaanse retailers. Voor het Plus-lidmaatschap betalen consumenten jaarlijks honderd dollar. Voortaan hoeven zij dus geen verzendkosten meer te voldoen bij online orders.

De retailer reduceert daarnaast het aantal beschikbare lidmaatschappen: van drie naar twee. De ontwikkelingen zijn onderdeel van de hernieuwde strategie om de online positie van Sam's Club te versterken. 

Online fulfilment centre

De retailer kondigde vorige maand aan ruim zestig van zijn winkels te sluiten en tien daarvan om te bouwen tot een 'e-commerce fulfilment centre'. 'De strategie is niet om winkels te sluiten. De strategie is om de business te transformeren', zei ceo John Furner vorige maand tegen de Wall Street Journal. Op Twitter motiveerde het bedrijf het besluit als volgt: 'Na grondig onderzoek hebben we besloten een serie winkels te sluiten om onze locaties beter af te stemmen op onze strategie'. Sam's Club meldt dat een eerste fulfilment centre 'binnen zes weken' in Memphis wordt geopend. Aan het eind van het jaar moet dat netwerk worden uitgebreid.