Twinkle | Digital Commerce

Amazon stapt in wholesale met Pantry

2017-05-27
180101
  • 1:18

Amazon gaat in de Verenigde Staten dozen met levensmiddelen bezorgen bij klanten. In de nieuwe online groothandel Pantry kunnen Amazon Prime-leden zelf een doos samenstellen met toiletpapier, hondenvoer en ongekoelde etenswaren.

Op de, nog te lanceren, site van Pantry staan straks tweeduizend artikelen die doorgaans ook in supermarkten te vinden zijn. Consumenten kunnen een eigen virtuele doos vullen met een aantal van die producten tot het maximale gewicht is bereikt. De bestelde doos wordt vervolgens bij de klant thuis afgeleverd, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Link met Amazon Fresh
Amazon heeft in de VS vier distributiecentra voorzien van de producten van Pantry. Van daaruit moeten de dozen worden verzonden. De levering wordt mogelijk overgelaten aan Amazon's bezorgdienst voor verse etenswaren, Amazon Fresh. Daarover heeft de e-commerce reus echter geen uitspraken gedaan.

Moeilijk te betreden markt
Veel bedrijven in de VS wagen zich niet aan het leveren van online bestelde consumer packaged goods (cpg), omdat afzonderlijke producten in verhouding vaak erg duur zijn om te bezorgen. Zo kost een colafles evenveel als de bezorging van diezelfde fles. Amazon lost dit volgens USA Today nu mooi op door verschillende artikelen in één doos met een vast gewichtmaximum te leveren, waardoor de bezorgkosten waarschijnlijk sneller gedekt zijn.

Fysieke markt
In Amerika neemt Amazon het in wholesale op tegen grote partijen als Costco en Sam’s Club. De totale omzet in consumer packaged goods bedraagt momenteel 850 miljard dollar (617 miljard euro) per jaar. Het leeuwendeel van dit bedrag wordt nog steeds uitgegeven in fysieke supermarkten.