Twinkle | Digital Commerce

Walmart verbouwt tiental vestigingen Sam's Club tot e-commerce locaties

2018-01-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

De Amerikaanse supermarktketen Walmart sluit 63 winkels van zijn Sam's Club-keten. Een tiental van hen wordt omgebouwd tot e-commerce locaties, meldt Bloomberg.

Als reden voor de sluitingen stelt Sam's Club via Twitter: 'Na grondig onderzoek hebben we besloten een serie winkels te sluiten om onze locaties beter af te stemmen op onze strategie'. Een woordvoerder van de keten meldt aan nieuwssite Business Insider dat waarschijnlijk tien tot twaalf vestigingen worden verbouwd tot fulfilment locaties. Sam's Club wil zich al langer op online verkoop richten. De verbouwing van de winkels moet daarbij helpen.  

Sam's Club beschikt over ruim 600 vestigingen verspreid over heel Amerika en heeft ongeveer 100.000 werknemers. De keten heeft ook vestigingen in Mexico, China en Brazilie. De franchise zorgt voor 13 procent van Walmart's totale omzet. 

Online focus

Het is geen geheim dat Walmarkt zich meer wil richten op de e-commerce markt. In 2015 investeerde het bedrijf 1,5 miljard dollar om zijn omzet uit online verkopen te verhogen. Die investering wierp zijn vruchten af. Ook wijzigde het bedrijf zijn naam van Walmart Stores naar Walmart.