Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats biedt bedrijven betaalverzoekoptie

2018-02-27
1000666
  • [nieuws]
  • 1:22

Bij Marktplaats is het vanaf nu mogelijk kopers betaalverzoeken toe te sturen vanaf een zakelijke rekening. Dat geldt zowel betalingen via iDeal als voor de Gelijk Oversteken-service van het handelsplatform.

Daarmee valt een belangrijke drempel weg, vertelt pr-manager Jan-Willem te Gussinklo aan Twinkle. 'Een betaalproces waarbij de koper niet eerst allerlei gegevens in hoeft te vullen, verhoogt conversie. Na de introductie van Betaalverzoeken, vorig jaar juni, kwam vanuit zakelijke partijen al snel de vraag of die functionaliteit ook voor hen geïntegreerd kon worden.'

Verificatie

Het Online Betaalplatform, partner van Marktplaats, ontwikkelde de feature. Daarbij is, net als voor particuliere handelaars, een verificatieproces toegevoegd. Zakelijke verkopers krijgen daarnaast vanaf nu een geverifieerde status op hun profiel. Dat biedt de consument zekerheid. Ook de aanbieder ontvangt een extra geruststelling: 'Dankzij deze functionaliteit ontvangt de zakelijke verkoper direct een betaalbevestiging.'

Rechtstreeks verkopen

De nieuwe functionaliteit is geen indicator voor het vergroten van het aandeel van b2c-verkopen op het platform, benadrukt de woordvoerder. 'Marktplaats kent veel bedrijven die adverteren, maar ook zakelijke aanbieders die geen webshop hebben en rechtstreeks verkopen.' Met name die laatste groep profiteert nu van een verkorte betaalprocedure.

Zekerheid en snelheid

Marktplaats, dat dagelijks zo'n 150.000 transacties faciliteert - waarvan 110.000 p2p -, introduceerde het afgelopen jaar diverse nieuwe functionaliteiten. De 'Gelijk Oversteken Service' moet de koopzekerheid bij zowel aanbieders als afnemers verhogen; de optie tot het doen van een betaalverzoek leidt kopers rechtstreeks naar iDeal.  

Lees ook: 'Marktplaats: ‘Op tijd klaar voor deze tijd’ (Twinkle 2-2018)