Twinkle | Digital Commerce

Succesvol eerste jaar Kobo Plus

2018-03-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Het ebook-abonnement Kobo Plus, dat vorig jaar door Kobo en bol.com werd gelanceerd, kent een succesvol eerste jaar. Ruim 125.000 consumenten zijn inmiddels geabonneerd. 

Sinds de introductie van het abonnement groeit het digitaal lezen bij beide partijen twee maal zo hard.

Het abonnement, waarbij Nederlandse en Belgische consumenten tegen betaling een scala aan digitale boeken onbeperkt kunnen lezen, groeide daarnaast in zijn boekenaanbod: van 18.000 naar 200.000 boeken.

Illegaal downloaden tegengaan

60 procent van de Kobo Plus-gebruikers kochten niet eerder een ebook via bol.com of Kobo. Volgens beide partijen duidt dit erop dat het abonnement consumenten motiveert voor ebooks te betalen in plaats van ze illegaal te downloaden. 'We zijn blij dat Kobo Plus kan bijdragen aan het terugdringen van piraterij en aan de groei van de ebookmarkt', vertelt Pieter Swinkels van Kobo. Binnen een jaar tijd is het aantal legaal of betaald gelezen boeken via Kobo en bol.com meer dan verdubbeld. Beide partijen concluderen dan ook dat het abonnement het legaal lezen bevordert. 

Kobo Plus

Kobo en bol.com begonnen een jaar geleden het Kobo Plus-abonnement. Een lidmaatschap kost 9,99 euro per maand. Daarbij kunnen consumenten onbeperkt boeken lezen op tablet, smartphone en e-readers van Kobo. Kobo Plus bevat het grootste aanbod van boekenabonnementen in Nederland.