Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats.nl vervangt Gelijk Oversteken door Kopersbescherming

2022-04-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

De opvolger van Gelijk Oversteken van Marktplaats.nl is bekend. Enkele weken geleden werd duidelijk dat het bedrijf stopte met Gelijk Oversteken. Het platform heeft nu een opvolger gepresenteerd, genaamd Marktplaats Kopersbescherming.

Volgens Marktplaats.nl gaat het om een ‘uitgebreidere en optimalere’ dienst, die kopers beschermt wanneer het product niet of beschadigd aankomt of wanneer de inhoud van het pakket anders is dan afgesproken met de verkoper. Het platform lanceert de nieuwe dienst in samenwerking met Online Payment Platform, die het betaalde bedrag van de koper op een tussenrekening plaatst.

In principe is Kopersbescherming nagenoeg hetzelfde als Gelijk Oversteken, maar volgens Marktplaats.nl biedt de nieuwe dienst meer bescherming, dat komt door de tussenkomst van de betaalpartner. ‘Indien er iets niet in orde is met de aankoop, dan houdt onze betaalpartner het geld vast en bemiddelt tussen beide partijen om samen tot een oplossing te komen’, stelt ceo Annemarie Buitelaar. ‘Ook starten zij indien nodig extra onderzoek, bemiddelen bij geschillen, zijn beslissingsbevoegd en betalen de koper het aankoopbedrag terug wanneer die gelijk krijgt.’

De nieuwe service wordt de komende weken gefaseerd uitgerold. De koper betaalt 5 procent van de overeengekomen aankoopprijs voor de service. Voor de verkoper zijn er geen kosten aan verbonden.