Twinkle | Digital Commerce

Curatoren onderzoeken ‘alle mogelijke scenario’s voor McGregor

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:31

McGregor Fashion Group is het volgende grote retailbedrijf dat in financiële problemen is geraakt. De Nederlandse onderneming achter kledingmerken McGregor en Gaastra en winkelketen Adam Brandstore verkeert in surseance van betaling.

Met een webomzet van 5,5 miljoen euro in 2014 is McGregor Fashion Group als 125e onliner retailer genoteerd in de laatste Twinkle100.

Schuldenlast
Nadat het bedrijf tien jaar geleden van de beurs ging, werd hard gewerkt aan het wegwerken van schulden. Afgelopen december waren ze volledig afgelost. Oprichter en toenmalig topman Jeroen Schothorst zei toen dat McGregor in ons land eigenlijk te sterk vertegenwoordigd is in de winkelstraten, omdat klanten steeds vaker online winkelen.

Armin Broger
McGregor zette in op internationale expansie en digitale groei. Nog maar een paar weken geleden lanceerde (het merk) McGregor een nieuwe responsive webwinkel op software van Demandware. Schothorst en medeoprichter Ben Kolff hadden zich toen net teruggetrokken uit de directie van de onderneming, Armin Broger werd de nieuwe topman.

Scenario’s
De Italiaan moest zes weken na zijn aantreden uitstel van betaling aanvragen voor McGregor Fashion Group. Afgelopen vrijdag werd dat verleend. Uit de persverklaring: ‘De curatoren bekijken nu, samen met de betreffende managers, alle mogelijke scenario’s, inclusief een gehele of gedeeltelijke verkoop van de McGregor-groep, in het belang van de medewerkers, schuldeisers en andere relevante belanghebbenden.’

Winkels, omzet en werknemers
McGregor Fashion Group heeft een kleine honderdvijftig eigen winkels. Ze blijven voorlopig geopend, net als de webwinkels op Mcgregor.nl, Gaastraproshop.com en Adam.nl. De onderneming houdt ook zo'n tweehonderd shop-in-shops draaiende en ze levert aan nog eens drieduizend andere winkels. De twaalfhonderd werknemers genereren samen een jaarlijkse omzet van circa 235 miljoen euro.
 
Lees ook: