Twinkle | Digital Commerce

Moederbedrijf McGregor opnieuw in surseance

2017-09-04
1006566
  • [nieuws]
  • 1:24

Doniger Fashion Group heeft vandaag surseance van betaling aangevraagd en gekregen, zo maakt de onderneming achter onder andere McGregor zojuist bekend. De winkels blijven vooralsnog geopend, ook de webwinkels zijn nog te bezoeken.

De McGregor Fashion Group, waar ook Gaastra en Adam Menswear onder vallen, ging eind juni vorig jaar failliet. Al snel volgde een veelbesproken doorstart bij Doniger Fashion Group, daartoe opgezet door (oud-)managers van de failliete groep. Onder leiding van algemeen directeur Joep van Straaten zouden de labels meer op online gericht moeten worden.

Faillissement dreigt

Bij de doorstart bood Doniger naar eigen zeggen werk aan ongeveer elfhonderd mensen, een aantal dat in een jaar tijd met honderden is gedaald. De overgebleven banen staan op de tocht nu opnieuw een faillissement dreigt; vandaag heeft Doniger bij de Amsterdamse rechtbank uitstel van betaling verleend gekregen. De onderneming gaat samen met bewindvoerder Hanneke de Coninck van Florent op zoek naar ‘de beste oplossing voor werknemers, crediteuren en andere stakeholders’, staat in de persverklaring.

‘Geknokt’

In de verklaring laat Van Straaten optekenen: ‘Het is vreselijk voor alle werknemers dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. We hebben met z’n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt. We hebben geloof in onze sterke merken en we zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden.’

75 winkels

De Doniger Fashion Group, te vinden in de nieuwe Twinkle100, heeft 600 fte waarvan ongeveer de helft in Nederland. Het aantal eigen winkels in ons land bedraagt 53. Daarnaast zijn er nog 22 buitenlandse vestigingen, in België, Frankrijk en Duitsland.

Lees ook: Koper Belgische McGregor zet niet in op e-commerce (24 mei 2017)