Twinkle | Digital Commerce

Opnieuw doorstart voor McGregor en Gaastra

2017-09-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

De Nederlandse verkoopactiviteiten van McGregor, Gaastra en Adam maken een doorstart dankzij het daarvoor in het leven geroepen investeringsfonds Du Soutien Beheer, geleid door voormalig Miss Etam-eigenaar Rens van de Schoor.

Dat maakt de curator vandaag bekend. Verschillende partijen toonden interesse voor de overname van de ketens. De investeringsgroep neemt de verkooprechten over. Er is nog geen besluit genomen over het personeel, dat tot dusver onder de Doniger Fashion Group viel. Vooralsnog is op de Nederlandse webshops van McGregor en Gaastra gewoon nog te bestellen. Rens van de Schoor faciliteerde eerder een doorstart voor kledingketens Miss Etam en Promiss.

Stoelendans

Het Nederlandse deel van het voormalige moederbedrijf is sinds begin deze maand failliet verklaard; McGregor, Gaastra en Adam werden meegesleept in dat faillissement. De Belgische takken van de retailers vallen sinds mei onder Fashion Matters van zakenman Andy Verbauwhede, die de pijlen vooral op de winkelstraat richt. Doniger Fashion Group zelf ontstond uit een eerdere doorstart van de McGregor Fashion Group in 2016.