Twinkle | Digital Commerce

Prénatal dagen op zwart wegens verbouwing

2017-12-06
1000666
  • [nieuws]
  • 0:57

Twinkle200-speler Prénatal werkt aan een nieuwe webwinkel en gaat daarbij dagen uit de lucht. De verwachting is dat consumenten eind deze week weer kunnen bestellen.

'Helaas konden we de oude website niet laten draaien terwijl de nieuwe website wordt geïmplementeerd', reageert het bedrijf op vragen van teleurgestelde consumenten op sociale media. Daarmee mist de nummer 182 van de Twinkle100 dagen omzet in de drukste periode van het jaar. De babywinkel zette in 2016 6 miljoen euro om via zijn e-commerce kanaal.

Opgevoerde beveiliging

De oude website bevatte een onbeveiligde voorpagina en dook op in onderzoek van Dutch Internet Marketing onder 14.880 webwinkels, waarvan een kwart hetzelfde euvel vertoonde. Consumenten konden op Prénatals onveilige oude site een e-mailadres, wachtwoord, adres, geboortedatum en de verwachte bevaldatum invullen, meldde het AD in november; die gegevens verdwijnen bij de nieuwe site achter slot en grendel, reageerde Prénatal. In de nieuwe site wordt elke pagina https, beloofde het bedrijf.