Twinkle | Digital Commerce

Asos lanceert site voor Nederlandse consumenten

2018-07-18
1000562
  • 0:51

De Britse e-tailer Asos heeft een Nederlandse webwinkel gelanceerd. Het bedrijf wil daarmee de sterke groei in de Nederlandse markt voortzetten.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Asos heeft al verschillende locale websites in Groot-Brittanië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Rusland, Australië en de Verenigde staten.

Koopgewoonten

De nieuwe website is niet alleen naar het Nederlands vertaald. Ook heeft het bedrijf bijvoorbeeld de volgorde van het assortiment aangepast naar de Nederlandse koopgewoonten. Asos hoopt met de nieuwe website meer Nederlandse consumenten over de streep te trekken.. Volgens het bedrijf is Nederland 'een markt die sterke groei realiseert.'

Visueel zoeken

Sinds maart is het voor Nederlandse en Belgische consumenten mogelijk om sneller bepaalde kledingstukken te zoeken door de komst van de visuele zoekfunctie. Consumenten kunnen door foto's te uploaden sneller overeenkomende kledingstukken vinden op de mobiele of vaste website van het bedrijf. De zoekfunctie is van toepassing op het volledige mobiele assortiment van de pure player, bestaande uit zo'n 85.000 artikelen.