Twinkle | Digital Commerce

Dreigende dwangsom voor zwijgend Beate Uhse

2017-08-30
25081410
  • [nieuws]
  • 1:19

Als Beate Uhse niet op korte termijn met een jaarverslag op de proppen komt, krijgt het erotiekconcern een boete van 220.000 euro. Dat zegt de Duitse beurswaakhond Bafin, die vooralsnog dreigt met de dwangsom.

De laatste cijfers die Beate Uhse bekendmaakte, dateren uit 2015. Daarmee overschrijdt de nummer 95 van de Twinkle100 de wettelijke termijn waarbinnen een - beursgenoteerd - bedrijf zijn resultaten bekend moet maken.

Voorwaardelijk

Bafin zet een streep door zijn dreigement als Beate Uhse alsnog op korte termijn publiceert, maar de bekendmaking van het voornemen geldt als laatste stap in het onderhandelingsproces tussen de beurstoezichthouder en een bedrijf. Sinds 2007 is de aandelenkoers van Beate Uhse met maar liefst negentig procent gedaald.

Verkoop Christine le Duc

Dat het niet goed gaat bij het Duitse erotiekconcern, bleek onlangs ook uit de verkoop van het Nederlandse Christine le Duc. In ons land valt Pabo.nl nog wel onder de pure player. In januari sloot Beate Uhse al de helft van de Christine le Duc-winkels; een investeringsgroep uit Ierland ontfermt zich nu over de keten.

Hoog verloop

De aanhoudende verliezen en het imagoprobleem van Beate Uhse resulteerden in een ware stoelendans bij het management. E-commerce directeur Jacky Lambert stapte afgelopen november over naar Vacansoleil Camping Holidays, kort voor het vertrek van ceo Nathal van Rijn, die Beate Uhse begin dit jaar verliet. In maart nam het bedrijf afscheid van coo Dennis van Allemeersch; diezelfde maand startte Jimte Jepma er als director digital competence center.