Twinkle | Digital Commerce

Investeerder Takeaway.com: 'In 2021 meer dan 40 procent winstmarge'

2017-11-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Het brutowinstmarge van Takeaway.com, dat nu nog rode cijfers schrijft, ligt over vier jaar boven de veertig procent. Dat voorspelt Intrinsic Value Investors (IVI), dat drie procent van de aandelen van het platform koopt.

De investeerder, eveneens een partij in de oproer rondom AkzoNobel, steekt niet graag geld in verlieslatende bedrijven, maar vond 'Takeaway.com niet duur'. De Londense geldschieter schreef dat in een brief die het FD in handen kreeg. IVI zet onder meer de kaarten op Takeaway.com in de strijd om marktleiderschap in Duitsland, die de maaltijdbezorger daar uitvecht met concurrent Delivery Hero.

Volgend jaar break-even

Hoewel Takeaway.com ook in het recent gepubliceerde kwartaaloverzicht onderaan de streep verlieslatend bleek, spreekt een continue groei uit het aantal orders en klanten. Volgens zijn nieuwe aandeelhouder bereikt de balans volgend jaar het break-even punt en gaat er vanaf dat moment winst gedraaid worden. Daaraan draagt deels de recente commissieverhoging van twaalf naar dertien procent bij.

Samenwerking Tripadvisor

Het onlangs beklonken partnerschap tussen Takeaway.com en Tripadvisor zal ook vanaf komend jaar zichtbaar zijn op de balans: sinds afgelopen week verschijnt bij de reisaanbieder een 'Bestel online'-knop voor restaurants die zijn aangesloten op het platform van Takeaway.com.