Twinkle | Digital Commerce

Asos bezorgt nog dezelfde dag in Londen

2017-10-13
1000562
  • 1:03

Asos start in Londen met same day delivery. Via 'Asos Instant' kunnen klanten van de fast fashion e-tailer orders die vóór tien uur 's ochtends geplaatst zijn, tegen betaling nog dezelfde avond in huis verwachten.

De service kost 12,95 pond, ongeveer 14,50 euro. Asos biedt al gratis next day delivery voor leden van zijn Premier-abonnement, die de bezorgsom daarmee voor een jaar hebben afgekocht; ook kunnen klanten sinds dit jaar tot op het uur nauwkeurig kiezen hoe laat hun bestelling op de opgegeven bezorgdag arriveert.

'Ultra fast fashion'

Niet alleen op het gebied van bezorging, maar ook wat betreft productietijden zetten moderetailers meer en meer in op versnelling om giganten als Zara en H&M voor te kunnen blijven, meldt een onderzoeksrapport van Fung Global Retail & Technology. Het online assortiment van Asos, waarvan zestig procent van eigen label, kent een productietijd van twee tot acht weken, tegenover bijvoorbeeld 'een aantal weken tot zes maanden' van H&M.

Applicatie en zoekoptie

Asos leunt in bezoekersaantallen vooral op zijn mobiele applicatie: gebruikers daarvan bezoeken de webwinkel acht keer vaker dan klanten zonder de app. De pure player introduceerde dit jaar een visuele zoekoptie in samenwerking met Nike.