Twinkle | Digital Commerce

Zooplus verhoogt omzetverwachting

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Zooplus, webwinkel voor dierbenodigdheden, stelt zijn omzetverwachting voor 2016 bij van 875 miljoen euro naar 900 miljoen euro. Aanleiding hiervoor zijn de positieve cijfers over de eerste helft van 2016.


In die periode steeg de omzet van zooplus met 29 procent naar 428,4 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2015 bedroeg deze 333,0 miljoen euro. De winst voor belastingen (EBIT) nam met anderhalf miljoen toe tot 5,1 miljoen euro.

Leidende positie
Het van oorsprong Duitse bedrijf zegt de dubbele groeicijfers in alle dertig markten (waaronder Nederland) te danken aan de groei in het foodsegment, de aanhoudend hoge klantloyaliteit en een hogere omzet bij nieuwe klanten.

‘De omzetgroei in de eerste helft van 2016 overtreft onze verwachtingen’, laat ceo Cornelius Patt optekenen (pdf). ‘We zijn er vooral blij mee dat onze operating business zowel onze groei financiert als onze positieve cash flow genereert.’ In het eerste halfjaar van 2016 genereerde zooplus een cash flow van 8,7 miljoen euro, tegenover 5,8 miljoen in de eerste helft van vorig jaar.

De ceo zegt de groei te gebruiken om de leidende positie van het bedrijf verder uit te bouwen.

Vijfde distributiecentrum
In lijn met de omzetgroei blijft zooplus zijn logistieke infrastructuur uitbreiden. Zo wordt de capaciteit van de bestaande logistieke centra vergroot en staat voor eind dit jaar de opening van een vijfde dc op de planning, bij Antwerpen. Zooplus werkt hierin samen met logistiek dienstverlener Katoen Natie.