Twinkle | Digital Commerce

Rabobank koppelt Touch ID aan mobiele iDeal-transacties

2017-10-05
25071410
  • 0:59

Rabobank is de laatste van de drie grote Nederlandse banken die Touch ID heeft gekoppeld aan iDeal-betalingen binnen zijn mobiele applicatie. Eerder voerden ING en ABN Amro al updates uit voor hun apps waardoor klanten iDeal-betalingen met hun vingerafdruk kunnen bevestigen.

Rabobank laat in een updatebericht weten dat gebruikers met een iPhone en iPad zich biometrisch kunnen identificeren bij de bank, naast de traditionele wijze met een wachtwoord. Niet alleen meer om in te loggen en bedragen over te boeken in de Rabo Bankieren App, maar ook om iDeal-betalingen uit te voeren aan bijvoorbeeld webshops.

Mobiel iDeal

De app (iOS én Android) van de bank is al zo’n vier jaar gekoppeld aan iDeal, waardoor klanten sneller kunnen afrekenen. Daarin was Rabobank de eerste van ‘de grote drie’; ING volgde enkele maanden later in 2013 en ABN Amro stopte iDeal pas in 2015 in zijn app.

Touch ID bij ING en ABN Amro

De integratie van Touch ID bij Rabobank heeft dus wat langer op zich laten wachten dan bij concurrenten. ING was hierbij de eerste in de zomer van 2015, ABN Amro introduceerde de optie in december 2016.