Twinkle | Digital Commerce

ING maakt biometrisch betalen in app mogelijk

2017-10-05
180101

Klanten van ING kunnen vanaf vandaag betalingen in de Mobiel Bankieren App uitvoeren met hun vingerafdruk en stem. Eerder was het al mogelijk om biometrisch in te loggen in de app, nu kunnen ook betalingen op die manier worden bevestigd. Betalen met iDeal staat nog op de wensenlijst.

ING meldt dat 2,2 miljoen klanten gebruik maken van zijn mobiele applicatie. Eén op de drie klanten die een smartphone met een biometrische functie heeft, opende de app al eens met zijn vingerafdruk. Inge, de stembediening in de app, is sinds de lancering van de functie in maart door 100 duizend unieke klanten gebruikt.

Betalen met iDeal
Het betalen in de app is ‘nog niet’ gekoppeld aan iDeal. ‘Maar we kijken wel naar de mogelijkheden hiervoor’, zegt woordvoerster Inge Witteman tegen Twinkle. ‘IDeal-betalingen verlopen nu nog met mobiele pin. We willen eerst ervaring opdoen met biometrisch betalen, om daarna met Currence om tafel te gaan voor biometrisch betalen met iDeal.’

Vingerafdruk is eerste stap
Betalen met de vingerafdruk wordt de eerste stap in het biometrisch gebruik van mobiel iDeal, zegt Witteman. ‘Dat is de meest logische stap, omdat bij stemherkenning je eerst de betaling met je stem moet klaarzetten. Dat is voor ons veel lastiger te realiseren.’

Banken in mobiel iDeal
Alle grote banken hebben inmiddels mobiel iDeal beschikbaar gemaakt. Rabobank kwam hier in 2013 al mee, ABN Amro voegde iDeal pas onlangs toe aan zijn app. ING pioniert met biometrisch inloggen en betalen: geen andere bank heeft dit nog geïntegreerd.