Twinkle | Digital Commerce

Hermes opent grootste dc van Groot-Brittannië

2017-11-09
25081410
  • 1:19

Hermes opent in Groot-Brittannië het grootste distributiecentrum van het land: in de 270.000 vierkante meter tellende, geautomatiseerde locatie worden dagelijks een miljoen pakketjes verwerkt.

Dat aantal zorgt ervoor dat de verwerkingscapaciteit van de logistieke speler met 45 procent vergroot wordt. Een derde, extra sorteerafdeling kan eenvoudig worden aangebouwd, waardoor de capaciteit met nog eens een half miljoen pakjes vergroot wordt. Hermes investeerde 31 miljoen pond in het nieuwe distributiecentrum en biedt de regio 100 nieuwe banen. Het Midlands Super Hub staat in het Engelse Rugby.

Infrastructuur

'Deze faciliteit versterkt ons netwerk en onze infrastructuur aanzienlijk, vergroot onze verwerkingscapaciteit en garandeert dat wij in de optimale positie verkeren om de Britse retailindustrie de komende jaren te ondersteunen', verklaarde Hermes-ceo Carole Woodhead bij de opening van het nieuwe dc. De afgelopen zes jaar groeide Hermes dubbelcijferig.

Technische innovatie

Het vervoersbedrijf, dat onder meer fulfilmentdiensten aan e-retailers biedt, houdt zich bezig met technologische vernieuwing op allerlei vlakken. Zo ontwikkelde het Hermes Innovation Lab robots die in Berlijn pakketten bezorgen voor MediaMarkt.

Nederland

Hermes' nieuwe dc kent geen tegenhanger in Nederland, zowel in vloer- en grondoppervlak. Het nieuwe distributiecentrum van bol.com in Waalwijk bestrijkt 50.000 vierkante meter grondoppervlak, maar telt 130.000 vierkante meter vloeroppervlak; in januari nam de aanvoerder van de Twinkle100 een extra optie op 83.000 vierkante meter grondoppervlak. VidaXL is ondertussen bezig aan de bouw van een Limburgs dc van 100.000 vierkante meter vloeroppervlak, met een nog groter grondoppervlak. Vastgoedfirma Leeyen Vastgoed bezit het momenteel grootste dc in ons land van 145.000 vierkante meter groot.