Twinkle | Digital Commerce

Martin Sinner verlaat online tak Media Saturn Holding

2017-08-21
976550
  • [nieuws]
  • 1:13

Martin Sinner is niet langer voorman van de Electronics Online Group (EOG). Hij verlaat de online tak van Media Saturn Holding voor een nog onbekende nieuwe uitdaging.

Sinner leidde de EOG sinds najaar 2014 en gaf daar in januari 2016 zijn functie als ceo van Redcoon voor op. Met de oprichting van de groep wilde Media Saturn Holding al zijn online activiteiten bundelen. Daaronder viel ook de oprichting van pure player Biwigo, Duitse webwinkel in huishoudapparatuur, die na slechts één jaar weer op slot ging.

Starten en sluiten

Redcoon vormde de kern van de Electronics Online Group, naast het start-up programma Spacelab, dat EOG in de zomer van 2015 opzette. Inmiddels draagt dat programma de naam 'Retailtech Hub' en is Martin Wild, chief digital officer van de EOG, eindverantwoordelijk. Sinner zal de komende tijd wel ondersteuning geven aan de nieuwe opzet van het start-up programma in de rol van mentor.

Redcoon

De EOG zelf blijft bestaan, maar heeft zijn belang voor Media Saturn Holding grotendeels verloren, met name gezien de vele sluitingen bij Redcoon, wegens een kanaalconflict met andere online takken van zijn moedermaatschappij. Sinner stapte vorig jaar weer in bij Redcoon als managing director, maar inmiddels probeert Media Saturn Holding de aankoop van het bedrijf zelfs met terugwerkende kracht te ontbinden.