Twinkle | Digital Commerce

Seksshop Beate Uhse overgenomen door moederbedrijf EasyToys

2019-10-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

Het moederbedrijf van online seksshop Easytoys, EDC Retail, koopt de online activiteiten van Beate Uhse. Daarmee is de Veendammer erotiekhandelaar één de grootste online erotiekshops van Europa.

Daarmee wordt er weer een hoofdstuk toegevoegd aan Beate Uhse en Pabo. Die laatste ging vorig jaar falliet, maakte vervolgens een doorstart onder de naam Pabo 4.0 en ging vervolgens eind vorige week nogmaals over de kop.

Uit het faillissement van Pabo 4.0 neemt EDC Retail nu de e-commerce activiteiten over van de Beate Uhse Group. Daartoe behoren alle Beate Uhse-webwinkels. Dus Pabo.nl, Pabo.be, Beate-Uhse.com en de Franse shop AdametEve.fr.

Volgens Omroep Zeeland waren de twee bedrijven al langer in gesprek over een overname. Maar kwam dat in een stroomversnelling na het recente faillisement van Pabo.nl. Een woordvoerder laat weten binnen enkele dagen meer te kunnen melden over het lot van de personeelsleden.

Het gaat dus alleen om de webshops, benadrukt eigen Eric Idema tegenover Dagblad van het Noorden. ‘Dat is het enige spelletje dat ik beheers.’ EDC koopt met de buitelandse shops 20 procent van de Duitse en 44 procent van de Franse markt.

'Binnen drie jaar 50 miljoen omzet'

Idema in het persbericht: ‘De infrastructuur en het logistieke proces van EDC Retail zijn dermate efficient opgezet, waardoor we denken het bedrijf een mooie toekomst bij ons te kunnen bieden en het verder te doen laten groeien.’ Idema mikt binnen drie jaar op een jaaromzet van 50 miljoen euro.

De overname wordt waarschijnlijk deze maand nog afgerond.