Twinkle | Digital Commerce

Amazon geeft startsein prijzenoorlog supermarkten in VS

2017-08-25
25071410
  • [nieuws]
  • 1:10

Amazon verlaagt vanaf volgende week de prijzen van de net overgenomen supermarktketen Whole Foods. Daarmee lijkt de Amerikaanse supermarktbranche aan de vooravond van een prijzenoorlog te staan.

Met behulp van door Amazon ontwikkelde technologieën op bijvoorbeeld logistiek vlak kan Whole Foods zijn producten voor een minder hoge prijs aanbieden. De aankondiging schrikte beleggers af: de aandelenkoers van concurrent Kroger daalde met meer dan acht procent, Target incasseerde vier procent verlies.

Grootste overname

Whole Foods heeft meer dan 460 filialen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Canada. Amazon kocht de organische supermarkt in zijn de duurste overname ooit: de keten kostte 's werelds grootste e-tailer 13,7 miljard dollar. Deze week keurde de Amerikaanse Federal Trade Commission de overname officieel goed. Overigens is Amazon niet de enige partij die de Amerikaanse supermarktbranche wil openbreken: ook Lidl wil er voet aan grond krijgen door te stunten met prijzen.

Concurrentiestrijd

In de totale Amerikaanse retailsector slijpen grote spelers de afgelopen maanden de messen. Walmart en Amazon vechten een felle strijd om de online consument uit en overtroeven elkaar door het aanbieden van gunstige bezorgvoorwaarden en verlaging van prijzen, waarvoor onder meer leveranciers van Walmart letterlijk de prijs betalen. 

Lees ook: 'Ahold vreest Amazon en Whole Foods niet' (18-08-'16)