Twinkle | Digital Commerce

Amazon verlaagt opnieuw drempelwaarde gratis bezorgen

2017-05-28
21301198
  • [nieuws]
  • 1:14

Amerikanen kunnen vanaf nu hun orders met een waarde vanaf 25 dollar gratis laten bezorgen door Amazon. De e-retailer verlaagt de drempel voor kosteloos leveren voor de tweede keer in drie maanden in een aanzwellende competitie met concurrent Walmart.

Sinds januari is de drempelwaarde voor gratis bezorging voor niet-Prime-leden daarmee gehalveerd. In februari verlaagde Amazon die ondergrens van 49 dollar naar 35; nu gaat daar nog eens tien dollar extra af.

Wedloop
Amazon verlaagt de besteldrempel niet zonder reden: het is de nieuwste ontwikkeling in een bezorgwedloop met Walmart, die begin dit jaar aftrapte met een gratis lidmaatschap van zijn twee-dagen-bezorgabonnement, dat geldt voor orders vanaf 35 dollar. Amazon antwoordde met een verlaging naar hetzelfde bedrag; op zijn beurt bood Walmart daarop een korting aan klanten die online orders zelf ophalen in zijn winkels. Amazon hoopt met gratis thuisbezorging vanaf 25 dollar Walmart voorbij te streven in de voortdurende wedloop.

Prime
Ondertussen verhoogt 's werelds grootste e-retailer de tarieven voor zijn bezorgabonnement Prime. Het bezorgabonnement is erg populair in Amerika, waar één op de vijf inwoners Prime-lid is, maar lijkt door de verlaagde drempelwaardes verhoudingsgewijs langzamerhand minder aantrekkelijk te worden op bezorggebied. Amazon zoekt de voordelen van Prime dan ook steeds vaker in extra's op andere gebieden, zoals een all-you-can-read-dienst, digitale Dash-knoppen, een creditcard met korting buiten Amazon en een maandelijkse versie van Prime.