Twinkle | Digital Commerce

Miljoenenschade na brand in hub Picnic

2021-12-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

Een uitslaande brand heeft dinsdagochtend een pand van Picnic in Roosendaal volledig verwoest. De schade loopt in de miljoenen en duizenden orders zijn geannuleerd. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Toen de brand uitbrak, was er niemand aanwezig in het gebouw. Een deel van het pand is inmiddels ingestort en het pand wordt als verloren beschouwd. Dat schrijven verschillende media, waaronder BN deStem. Er zijn meerdere brandweerkorpsen uitgerukt om de brand te blussen en in de eerste uren was de brandweer vooral bezig om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden.

De schade loopt in de miljoenen en duizenden orders van de komende zeven dagen zijn geannuleerd. Ook de bezorgautootjes stonden in de hub van Picnic en zijn alle zestien verwoest, zo laat woordvoerder Romke Spierdijk van Picnic weten aan BN deStem. 'We zijn volledig machteloos.' Het is nog maar de vraag of de online super de locatie weer in gebruik kan nemen dus voor nu is Picnic op zoek naar een nieuwe locatie in Roosendaal. 'Het belangrijkste is dat de stroomvoorziening goed op orde is, vanwege de laadpalen van onze wagens,' aldus Spierdijk.

De hub van Picnic in Roosendaal was nog geen halfjaar in gebruik. Vanuit daar worden boodschappen bezorgd aan klanten in Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Rucphen. In het gebouw zijn, naast het mini-dc van Picnic, ook twee andere bedrijven gevestigd.