Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon gaat zelf pakjes bezorgen in Duitsland’

2017-05-27
180101
  • 1:01

Amazon begint volgens WirtschaftsWoche nog dit jaar met de bezorging van bestellingen in Duitsland. Dat meldt het toonaangevende zakenblad in zijn laatste editie. Amazon heeft de plannen niet bevestigd, maar ook niet ontkend.

Amazon is met hele ruime afstand de grootste online verkoper van Duitsland. Momenteel werkt het bedrijf voor de bezorging daar samen met een waaier aan logistieke partners, waaronder Deutsche Post DHL, DHL Express, Hermes, UPS en DPD. Die zouden Amazon geheel of gedeeltelijk als klant kwijt kunnen raken. Naar verluidt zou Amazon in zijn eentje goed zijn voor een zevende van het Duitse pakketvolume.

Last mile
Nu is de e-commerce reus voor de last mile nog afhankelijk van externe pakketvervoerders. Door behalve de fulfilment ook de aflevering in eigen hand te nemen, maakt het bedrijf de cirkel rond. Een jaar geleden werd duidelijk dat Amazon in eigen land al ervaring opdoet met bezorging. Bij onze oosterburen zou Amazon ‘gewone’ bestellingen kunnen gaan afleveren met de boodschappenbezorgers van AmazonFresh. De Duitse lancering daarvan is aanstaande.
 
Lees ook: Amazon laat DHL bezorgen in kofferbak  Audi (22 april 2015)