Twinkle | Digital Commerce

Ikea voert click & collect door in al zijn winkels

2017-11-11
180101
  • 1:11

In alle dertien Ikea-vestigingen is het nu mogelijk om online bestelde artikelen af te halen. De producten die met de click & collect optie zijn gekocht, worden verzameld in de winkel en samengebracht in daarvoor speciaal ingerichte afhaalpunten.

Bij Ikea was het al mogelijk om het verzamelen van producten over te laten aan het personeel van de Zweedse woongigant. Daarvoor geven consumenten in de winkel de opdracht. Zij vinden alle items van hun fysieke order terug bij de transportbalie. Betalen kan aan de kassa. Daarna kunnen de producten ook nog worden thuisbezorgd, vanaf een combinatieprijs van 44,95 euro.

Click & collect
Nu heeft Ikea de verzamelservice doorgetrokken naar online. Onder de naam ‘Bestellen en ophalen’ worden de bestelde artikelen voor 15 euro samengevoegd als één order. De producten zijn vervolgens af te halen bij de balie bij de klantenservice of op de transportafdeling.

Klantbeleving verbeteren
‘Met “Bestellen en ophalen” zijn we nóg toegankelijker en kunnen we de klantbeleving verder verbeteren,’ laat marketingmanager Jeroen Hubert van Ikea Nederland optekenen in een persbericht. ‘Bovendien is deze service een fraai voorbeeld van hoe e-commerce kan samengaan met een bezoek aan onze winkels. We vinden het belangrijk onze klanten via elk kanaal en op de momenten dat het hen schikt van dienst te kunnen zijn.’