Twinkle | Digital Commerce

ShopWeDo laat webshops uit elkaars voorraad verkopen

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 0:53

Het Belgische e-fulfilmentbedrijf ShopWeDo biedt aangesloten webshops sinds kort 'stock sharing': de mogelijkheid uit de voorraad van een andere webshop te verkopen, die in hetzelfde magazijn ligt. Webshops beschikken zo over extra assortiment zonder extra levertijd.

Bij het Mechelse ShopWeDo zijn zeventig webshops aangesloten. Zij mogen elkaars producten op hun eigen webshop aanbieden en verkopen; de afrekening regelen webshops onderling, ShopWeDo handelt de fulfilment af en stuurt de partijen wekelijks een overzicht van de verkochte artikelen. Stock sharing haalt die schakels uit het doorverkoopproces. 'Door samen aan stock sharing te doen, kunnen ze fors besparen op hun inkoop en op hun voorraden', zegt CEO Kenny Van Paesschen in Gondola.

Besparen
Het fulfilmentbedrijf merkte dat webshops in sommige gevallen al samenwerkten zonder het te weten: ze bestelden uit elkaars voorraad, met veel logistieke en administratieve handelingen. ShopWeDo biedt ook leveranciers en merken ruimte in zijn magazijn, zodat e-retailers hun producten sneller kunnen doorverkopen.