Twinkle | Digital Commerce

College Rechten van de Mens: ‘Bonprix discrimineerde’

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 0:53

Het College voor de Rechten van de Mens heeft de klacht van een Bonprix-klant over discriminatie gegrond verklaard. Bonprix weigerde de vrouw, een inwoonster van een woonwagenkamp, achterafbetaling en thuislevering.

De vrouw, die in juli 2016 kleding had besteld bij de webwinkel, wilde haar order laten afleveren op het woonwagenkamp, maar kreeg te horen dat Bonprix daar niet afleverde en vooruitbetaling eiste. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad. Bonprix zou 'frauduleuze handelingen van klanten elders' en de 'bijzondere status van woonwagencentra' als redenen hebben opgegeven; daarop meldde de vrouw het geval bij het College.

Individueel geval
'Het oordeel van het college betrof een individueel geval en reflecteert niet ons beleid. Wij zullen interne procedures opnieuw evalueren en zo nodig bijstellen,' verklaart Bonprix tegenover het dagblad. Uitspraken van het College voor de Rechten van de Mens zijn 'gezaghebbend, niet bindend'; voor schadevergoedingen of wetshandhaving moet er een rechter aan te pas komen.