Twinkle | Digital Commerce

Bol.com en Kobo introduceren leesabonnement

2017-05-28
1638921
  • [nieuws]
  • 1:07

Bol.com komt met een all you can read-abonnement. Ruim twee jaar na de start van de samenwerking met Kobo in digitaal lezen breiden de partijen hun dienst uit onder de naam ‘Kobo Plus’.

Kobo Plus bevat 40.000 boeken en heeft daarmee verreweg het grootste aanbod van de boekabonnementen in Nederland. Ter vergelijking: Bruna’s Bliyoo heeft 15.000 titels. Tegen het einde van het jaar moet het assortiment zelfs verdubbeld zijn.

Tientje per maand
Bol.com vraagt 9,99 euro voor een maand (Bliyoo is maandelijks 9,95 euro) onbeperkt lezen op de Kobo e-reader, tablets of smartphones. Consumenten kunnen het abonnement nu dertig dagen gratis uitproberen.  

Tegen illegaal downloaden
Met Kobo Plus wil Bol.com ook het illegaal downloaden van boeken tegengaan. ‘Met de lage prijs in combinatie met het gebruiksgemak en het grote aanbod ebooks, verlaagt het abonnement de drempel om legaal te downloaden en is de verwachting dat de vraag naar e-readers verder zal groeien’, zegt directeur Daniel Ropers. ‘Daarnaast hopen wij dat de Nederlandse overheid, in navolging op andere Europese landen, het te hoge belastingtarief van 21 procent op ebooks verlaagt naar 6 procent en het tarief daarmee gelijk stelt aan dat voor fysieke boeken. Dit zal digitaal lezen nog goedkoper maken en de groei stimuleren.’