Twinkle | Digital Commerce

Een op vijf fysieke boeken online verkocht

2017-05-28
22381259
  • [nieuws]
  • 1:08

Een vijfde van de fysieke boeken wordt momenteel online verkocht. Dit aandeel uit het eerste kwartaal van dit jaar is met 3,4 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2016. De prijs van e-books daalt nog steeds.

Dat blijkt uit de nieuwste boeken- en e-bookbarometer van logistiek dienstverlener CB. Inmiddels is 27,2 procent van alle online verkochte boeken een e-book.

E-books minder snelle groei
De algehele verkoop van e-books groeit geleidelijk minder hard, zo laat CB weten. In de afgelopen periode was de stijging 4,9 procent ten opzichte van begin 2016, het totale (offline én online) aantal verkochte fysieke boeken daalde met 3,6 procent. Ondertussen dalen ook de prijzen van e-books nog steeds, terwijl de prijzen van fysieke boeken licht stijgen:

Bron: CB

E-bookabonnementen
De omzet van e-bookabonnementen - zoals Bliyoo van Bruna of Kobo Plus van bol.com - steeg volgens CB het afgelopen jaar met 49 procent. ‘Ondanks dat er nog te weinig omzetcijfers beschikbaar zijn rondom e-bookabonnementen, zien we ook daar het aantal beschikbare titels stijgen: met 5,769 ofwel 67 procent’, laat de dienstverlener weten in een persbericht.

Lees ook:
- Nederland pleit bij EU voor snelle verlaging btw e-books (21-3-2017)
- Brussel: 'Lidstaten mogen niet zelf btw e-books verlagen' (7-3-2017)