Twinkle | Digital Commerce

H&M halveert levertijd door nieuw magazijn Tilburg

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:20

H&M heeft zijn nieuwe fulfilmentcenter in Tilburg in gebruik genomen en verkort daarmee zijn levertijd behoorlijk. Klanten kunnen voortaan binnen twee à drie werkdagen hun pakketje verwachten; op korte termijn wordt dat zelfs next day delivery.

'We zijn net gestart met leveren vanuit ons fulfilmentcenter in Tilburg en leveren nu binnen twee tot drie werkdagen,' vertelt PR-manager Laura Muscas aan Twinkle. 'We zijn nu bezig met de implementatie van deze korte levertijd; de volgende stap is next-day-delivery. Dat komt zéér binnenkort.'

iDeal en giftcard in webshop
Klanten die een account bij de webshop van H&M hebben, konden betalen op termijn. Die optie schaft H&M vanaf nu af voor nieuwe klanten: zij krijgen iDeal als betaalmethode. Bestaande klanten kunnen nog steeds gebruik maken van de gespreid betalen-optie. Wie een gift card van H&M krijgt, kon die tot dusver alleen in de winkels besteden: vanaf nu kan dat ook online.

Nieuwe site en app
De nummer 8 van de Twinkle100 heeft ook zijn site en app vernieuwd. 'De bezorginformatie is aangepast naar de nieuwe levertermijn, maar ook de site en app zelf zijn opgefrist en hebben een nieuwe look-and-feel,' aldus de woordvoerster.

Sneller
Tot nu toe kostte het H&M minimaal drie tot vijf werkdagen om orders uit te leveren, die uit het Poolse Gadki verzonden werden. In oktober kondigde de internationale modeketen aan Nederland, België en Frankrijk veel sneller te gaan beleveren vanuit het nieuwe magazijn in Tilburg, dat ontwikkeld is door XPO Logistics.