Twinkle | Digital Commerce

Belgische start-up levert dozen op maat

2017-05-27
53152989
  • [nieuws]
  • 1:03

Fit Things, een start-up in België, start komend jaar met de verkoop van de Slimbox. De kleine machine print dozen op een zelf opgegeven formaat en is bestuurbaar met een app. Kleine ondernemers kunnen daardoor de maat hun verpakkingen optimaliseren.

De Slimbox print karton in de gewenste afmetingen van de verpakking, zodat er een doos van gevouwen kan worden. Retailers geven deze afmetingen in de bijbehorende app op. Fit Things richt zich met de Slimbox op webwinkeliers wereldwijd die enkele tientallen pakjes per dag versturen.

Grootschalig
Kleine webshops hebben vaak geen budget voor de bestaande machines die weliswaar op maat verpakken, maar pas rendabel zijn bij grootschalige productie. Grote bedrijven als bol.com maken ook gebruik van dergelijke inpakmachines. Active Ants schafte onlangs als eerste Nederlandse bedrijf de Cartonwrap aan, die zowel inpakt als bedrukt.

Familiebedrijf
'Pakjes bevatten gemiddeld minstens 40% lucht,' stelt CEO Filip Roose. Samen met zijn broer Kristof en vader Rik Roose, die begin dit jaar de familiedrukkerij sloot, richtte hij de start-up op die dat verpakkingsprobleem moet oplossen. Ondernemers kunnen nu vast een pre-order plaatsen voor september 2017.