Twinkle | Digital Commerce

Coo Marktplaats gaat e-commerce Independer aansturen

2017-05-27
28181585
  • [nieuws]
  • 1:04

Remco Armee, de operationele voorman van Marktplaats, wordt de eerste directeur e-commerce van Independer. Hij gaat op termijn samenwerken met Coen de Ruiter, die als algemeen directeur het stokje overneemt van Ruud Martens.

Remco Armee stond ruim tien jaar op de loonlijst van Marktplaats, de laatste jaren als chief operating officer (coo) annex chief connections officer. ‘Armee was klaar voor een nieuwe uitdaging bij een organisatie die een verbreding biedt in het pakket van verantwoordelijkheden. We zijn daarom erg verheugd dat wij Remco mogen verwelkomen’, schrijft Independer. Per 1 januari begint hij als e-commerce directeur, onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM.

Coen de Ruiter
Een maand later krijgt hij gezelschap van Coen de Ruiter, thans algemeen directeur van stichting Apenheul. ‘Hij heeft een achtergrond in zowel commercie als maatschappelijk ondernemen’, aldus Independer, wijzend op functies bij respectievelijk Unilever en Max Havelaar. De Ruiter neemt de dagelijkse leiding bij Independer over van Ruud Martens.

Grondleggers vertrekken
Martens is een van de grondleggers van Independer. Hij vertrekt er na ruim zeventien jaar, net als Serge van Lier. Ook de financieel directeur verlaat de verzekeringenvergelijker die vijf jaar geleden werd ingelijfd door Achmea.