Twinkle | Digital Commerce

Ex-Redcoon: ‘Veel ervaring op straat’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:16

Een voormalig medewerker van Redcoon presenteert zichzelf en zijn ex-collega’s aan mogelijke nieuwe werkgevers. Hij wacht daarmee niet het sociaal plan van eigenaar Media Saturn Holding (MSH) af, maar zet ‘toppers’ uit alle afdelingen in de schijnwerpers.

Onze ervaring helpt u groeien!, spreekt Max Genevace, die voorheen senior category manager was bij Redcoon, werkgevers en recruiters aan. ‘Er zijn toppers beschikbaar die met u, uw bedrijf kunnen laten groeien’.

Sociaal plan
In een pleidooi over het succes van zijn voormalige werkgever noemt Genevace verschillende ex-collega’s van diverse afdelingen, met een link naar hun LinkedIn-profiel. ‘Er is een sociaal plan zoals men dat noemt. Natuurlijk valt er over dit soort plannen altijd te twisten ze goed zijn of niet, maar het feit is dat in ieder geval een sociaal plan is. Bij veel bedrijfssluitingen en faillissementen van de afgelopen tijd stond het personeel er vaak alleen voor. Dat betekent niet dat iedereen even snel een andere baan kan vinden, of dat het voor iedereen appeltje eitje is deze onverwachte werkeloosheid’, aldus Genevace.

Teveel concurrentie
Redcoon wordt eind deze maand opgedoekt in de Benelux, Spanje, Oostenrijk en Portugal, omdat het teveel zou concurreren met zusterbedrijf Media Markt. Het bedrijf was het paradepaardje in de Electronics Online Group (EOG), de online tak van MSH. De afdeling bestaat onder andere ook uit iBood. Onlangs werd de stekker uit Biwigo getrokken, de Duitse eerste eigen pure player van MSH.