Twinkle | Digital Commerce

Redcoon ook in Duitsland gestopt

2018-05-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Nadat Media Saturn Holding vorig jaar de stekker uit zijn pure player redcoon in Nederland trok, heeft de holding dat nu ook bij de webshop in thuisland Duitsland gedaan.

'Beste bezoeker, redcoon.de is volledig in mediamarkt.de geïntegreerd', valt sinds kort te lezen op de website van redcoon.de. Waarom de eshop de deuren heeft gesloten, is niet duidelijk. In 2016 sloot Media Saturn Holding de webshop al in de Benelux, Spanje, Oostenrijk en Portugal. Toen werd een teveel aan overlap in de consumentengroepen van redcoon en Media Markt als oorzaak aangewezen.

Media Saturn Holding nam redcoon in 2011 over. De pure player gold lange tijd als een voortrekker op e-commerce gebied binnen de organisatie. Maar door slechte omzetcijfers kwam de webshop onder druk te staan.

Ceconomy

Het moederbedrijf van de Media Saturn Holding, Ceconomy, zag zijn online verkopen vorig jaar toenemen met 23 procent. De totale online omzet van Ceconomy bedroeg ruim 2,4 miljard euro. Het aandeel online daarin is inmiddels opgelopen naar ruim 10 procent.