Twinkle | Digital Commerce

Redcoon hangt Duitse shop aan database Media-Saturn

2017-05-22
20051128
  • [nieuws]
  • 0:59

Redcoon heeft zijn webwinkel in eigen land vernieuwd. De productdatabase is aan de achterkant samengevoegd met die van moederbedrijf Media-Saturn, waar ook bijvoorbeeld MediaMarkt onder valt.

Redcoon was volgens Duitse media deze week offline vanwege de verbouwing en koppeling met het Media-Saturn-systeem. Het rood van Redcoon heeft op de nieuwe website plaatsgemaakt voor blauw. Daarnaast worden op de homepage een aantal producten uitgelicht per categorie.

Nederlandse sluiting
Redcoon heeft een nogal roerig jaar achter de rug met het sluiten van zijn webwinkel in vijf landen, waaronder Nederland. Er zou in deze markten te veel overlap zijn met de ketens Media Markt en Saturn, die inmiddels 9 procent van hun omzet danken aan het online kanaal. De omzet van pure player Redcoon bleef hierdoor achter, was de conclusie.

Banen geschrapt
Het bedrijf bleef geopend in thuismarkt Duitsland, Polen en Italië. Of de webshops in Polen en Italië ook een make-over krijgen, is niet bekend. In Duitsland worden voor het vernieuwde Redcoon zo’n  70 tot 100 van de in totaal 150 banen geschrapt.

Lees ook:
MediaMarkt koppelt kanalen via prijskaartjes in winkel (24-4-2017)