Twinkle | Digital Commerce

Bax-shop: ‘In vijf jaar in elk Europees land een webshop’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Bij Bax-shop ligt de brutowinst inmiddels op 3 procent. Dit geld wordt voor een groot gedeelte geïnvesteerd in buitenlandse groei. Zo wil het bedrijf de komende vijf jaar in elk Europees land een webwinkel openen.

Volgens de broers Nathanaël en Jochanan Bax is er voor hun internationale onderneming Bax Music de komende tijd nog veel te winnen in het buitenland. Bax-shop introduceerde dit overkoepelende merk in juni, om daarmee aan te geven dat een verdere uitbreiding zeker op de planning staat.

Juiste moment
‘We volgen ons doel: een grotere afzetmarkt ontwikkelen’, aldus Jochanan tegen De Ondernemer. ‘Op het juiste moment, als de tijd en het geld er zijn. We verkopen producten met een lange gebruiksduur. Mensen doen wel een tijdje met een muziekinstrument. Je hebt er niets aan om elke maand een nieuwe webshop te openen om later te ontdekken dat die shops verliesgevend zijn.’

Fysieke winkels
Bax-shop wil ook nieuwe fysieke winkels openen over de grens. Naast de Nederlandse vestigingen in Goes en Amsterdam heeft het bedrijf alleen een buitenlandse winkel in Antwerpen.