Twinkle | Digital Commerce

Amazon Music Unlimited nieuwe zelfstandige streaming-dienst

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Amazon heeft vandaag een eigen streaming-muziekservice gelanceerd: Amazon Music Unlimited. Zowel consumenten met als zonder Prime-abonnement kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van de Spotify-concurrent.

Al langer gingen de geruchten dat Amazon een eigen streaming-kanaal ontwikkelde. Met de lancering van Amazon Music Unlimited wordt de Amerikaanse webgigant een directe concurrent van de grootste streaming-dienst Spotify. Het Prime-abonnement van Amazon bevatte al wel een muziekservice, maar die bestond uit een beperkt assortiment. Het nieuwe streaming-abonnement bevat tientallen miljoenen liedjes.

Echo Only
Amazons virtuele assistent Echo krijgt een eigen abonnement, ‘Echo Only’. Eigenaren van Echo-hardware kunnen voor $3.99 per maand gebruik maken van Amazon Music Unlimited, dat bij zo’n abonnement alleen op Echo kan worden afgespeeld. Het device kan onder meer via spraakbesturing nummers zoeken en afspelen.

Diverse abonnementen
Prime-abonnees kunnen voor $7.99 onbeperkt luisteren, maar ook consumenten zonder abonnement bij Amazon kunnen voor $9.99 per maand streamen. Amazon werkt nog aan een familie-abonnement. Met de nieuwe streaming-service ontstaan voor de consument meer keuzes binnen het aangaan van een abonnement. Amazon sluit met zijn nieuwe service aan bij de groeiende populariteit van streamen.